خبرگزاری مهر - گروه استانها: سیل ویرانگر فروردین ۹۸ عمده ترین آسیب خود را به حوزه راههای اصلی و روستایی لرستان به ویژه شهرستان پلدختر وارد کرد و منجر به تخریب محورهای پلدختر شد.
بسیاری از پلها و راههای ارتباطی روستاها در جریان این سیل ویران شد و جاده ترانزیتی خرم آباد- پلدختر نیز در چندین نقطه تخریب شد.
پس از آن با تلاش دستگاههای ذی ربط از جمله اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان، ارتش و سپاه و با بهره گیری از تجهیزات و ماشین آلات نهادهای مختلف از جمله قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، راههای اصلی و روستایی پلدختر بازگشایی شدند و چندین دهنه پل بزرگ و کوچک نیز برای برقراری ارتباط روستاها با شهر ساخته و نصب شد.
با ورود قرارگاه خاتم الانبیا پروژه احداث جاده خرم آباد- پلدختر نیز در دستور کار قرار گرفت که البته اجرایی شدن آن زمان بر است.
اما هنوز دستگاهها مشغول جبران خسارات سیل بهار ۹۸ بودند که در اسفندماه نیز پلدختر و برخی دیگر از شهرهای لرستان متحمل خسارات سیل دیگری شدند. بارشهایی که وضعیت نامناسب و غیراستاندارد محورهای پلدختر را بدتر از قبل کرد.
بازسازی راههای پلدختر مستلزم صرف اعتبار و به کارگیری تجهیزات زیاد است
سرهنگ بیژن اسماعیلی رئیس پلیس راه ملاوی اظهار داشت: بخش زیادی از راهها در حوزه شهرستان پلدختر به سبب سیلهای متوالی در سال ۹۷-۹۸ تخریب شد که قسمتهایی از این راههای تخریب شده به همت اداراتی از جمله راهداری وحمل ونقل جادهای ترمیم و بازسازی شد.
وی افزود: بازسازی سایر راههای تخریب شده مستلزم صرف هزینه، اعتبار و تجهیزات زیادی به ویژه در محور پلدختر- خرم آباد است که هم اکنون مسدود و تردد در آن ممنوع بوده اما برحسب وظیفه کنترلهای لازم از سوی پلیس در این محور انجام میشود.
مشکل تردد کامیونهای محلی در محور قدیم پلدختر
رئیس پلیس راه ملاوی گفت: رانندگان کامیونهای ساکن مسیر و برخی وسایل نقلیه سنگین که برای بازسازی خانهها و زیرساختهایی که در سیل تخریب شدند به ناچار در این مسیر تردد دارند و از طرفی نارضایتیهایی از سوی مردم در این راستا به پلیس ارجاع داده میشود.
با گذشت بیش از یک سال از سیل ویرانگر، زیرساختهای تخریب شده راهها هنوز استاندارد سازی نشده و آمادگی لازم را ندارند
سرهنگ اسماعیلی افزود: با گذشت بیش از یک سال از سیل ویرانگر فروردین ۹۸، زیرساختهای تخریب شده راهها هنوز استاندارد سازی نشده و آمادگی لازم را ندارند، از این رو سیل اسفند ماه سال ۱۳۹۸ نیز روی آن تأثیر مخربتری گذاشت.
وی یادآور شد: طی دو تا سه ماه اخیر در شرایط کرونایی نیز پیشرفت بازسازی راهها تعطیل و یا روند کندی پیدا کرده درحالی که سفرهای تعطیلات تابستانی به تدریج افزایش پیدا میکند و باید این موضوع شبانه روز کنترل و مدیریت شود.
طی دو تا سه ماه اخیر در شرایط شیوع کرونا روند اجرای پروژههای بازسازی راهها کُند شده است
رئیس پلیس راه ملاوی افزود: کنترل کامیون داران برای جلوگیری از رفتن به منزل و یا حمل مصالح برای بازسازی منازل مردم از سوی پلیس و جریمه کار بسیار سختی است و نارضایتیهایی را به دنبال دارد، از این رو باید هرچه سریعتر ادارههای مربوطه، رفع این مشکل را پیگیری کنند.
سرهنگ اسماعیلی گفت: روستاهای زیادی در حاشیه رودخانه کشکان و محور پلدختر- خرم آباد وجود دارند که با وجود داشتن کشاورزی و نیاز به راه دسترسی توقع دارند در این مسیر هر چه سریعتر رفع مشکل شود.
راهداری به تنهایی نمیتواند خسارات سیل را جبران کند
وی افزود: سیلهای متوالی در حوزههای دیگر و سایر راهها نیز موجب آسیبها و خساراتی شده که علی رغم تلاش شبانه روزی راهداری اما بازسازی آن نیاز به هزینههای بالایی دارد.
رئیس پلیس راه ملاوی یادآور شد: تلاش پرسنل راهداری و پلیس راه در جریان سیل و حضور میدانی آنان در کنترل ترافیک برحسب وظیفه با وجود حجم زیاد تخریبها بر کسی پوشیده نیست اما پتانسیل راهداری وحمل ونقل جادهای به تنهایی نمیتواند پاسخگوی این حجم از تخریب باشد.
سرهنگ اسماعیلی افزود: آسیبها در راههایی مانند پلدختر- خرم آباد با حجم زیاد نیاز به کنترل دارد تا شاهد حوادث و اتفاقات ناگوار و تلخ نباشیم؛ حد فاصل پل تاریخی پلدختر تا پاسگاه پلیس راه ملاوی که ترانزیت جنوب به غرب و شمال کشور را پوشش میدهد و پل ارتباطی بین چندین استان است نیاز به توجه خاص دارد.
لزوم ایمن سازی نقاط مختلف محورهای پلدختر
وی گفت: در قسمت پل تاریخی ورودی شمالی شهر پلدختر که شرکت سامان محیط در این نقطه مشغول کار است جاده نشست کرده و حتی وسط آن ترک برداشته، آبراه که از زیر جاده میگذرد باید هرچه سریعتر پر شود و پرتگاه سمت رودخانه که هنوز به قوت خویش باقی است نیاز به ایمن سازی و رفع مشکل دارد.
رئیس پلیس راه ملاوی افزود: در جاده پلدختر- خرم آباد بعد از پیچ آبتاف به سمت پاسگاه پلیس راه ملاوی لاین شمال به جنوب حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر تخریب و جاده در آن قسمت ۲ طرفه شده و در برخی نقاط که حتی عرض جاده به ۶ تا ۷ متر رسیده نیاز به بازسازی سریع در فصل تابستان و تا قبل از آغاز بارندگی دارد.
سرهنگ اسماعیلی یادآور شد: مسیر پلدختر- بابازید محل تلاقی پل و راه به سمت بابازید که زاویه تندی ایجاد کرده کم عرض است و نیاز به ایجاد راه انحرافی دارد و شاید در حد یک تصمیم باشد، در حالی که برای جلوگیری از خطرات باید به این موضوع توجه ویژه ای شود.
وی افزود: قسمتهایی از دستکهای پل بابازید خاک ریخته شده که اگر زیر بار ترافیک برود خودروهای سنگین نمیتوانند روبروی هم از آن عبور کنند؛ در خصوص محور اسلام آباد نیز سال ۱۳۹۷ در ابتدای گردنه طول کش به سمت رومشکان بر اثر سیلاب بخشی از مسیر تخریب شد و مصالح ریخته شده و تابلو علائم در حد آشکار سازی نقطه حادثه خیز نیست که نیاز است این نقطه سریعتر اصلاح شود.
احداث جاده جدید پلدختر- خرم آباد زمانبر است
رئیس پلیس راه ملاوی یادآور شد: ۳۷ کیلومتر راه در جاده پلدختر -خرم آباد زیر نظر حوزه پلدختر است و مابقی مربوط به پلیس راه خرم آباد -تنگ تیر است و خودروهایی که از آن سمت می آیند باید از طریق استانی کنترل شوند که هنوز تکلیف مشخصی ندارند.
سرهنگ اسماعیلی افزود: احداث جاده جدید پلدختر- خرم آباد زمانبر است و بازسازی راههای تخریب شده از سیل باید سریعتر پیگیری شوند و این امر مستلزم تجهیزات وماشین آلات بیشتری است که بتوانند قبل از بارشهای امسال به بهره برداری برسند و بخشی از مشکلات حل شود.
وقوع چندین مورد حادثه سقوط خودرو به رودخانه در پلدختر
وی گفت: متأسفانه با این پتانسیل و تجهیزاتی که وجود دارد بعید است امسال انگیزهای برای ساخت و مرمت این راهها ایجاد شود از این رو باید دست به دست هم دهیم و بخشی از مشکلات این حوزه حل شود.
رئیس پلیس راه ملاوی افزود: جاده پلدختر - اندیمشک واریانت دوم آن بعد از پا علم هر ساله براثر بارشهای شدید و آبگرفتگی تخریب شده و نیاز به مرمت دارد زیرا اگر خودرویی از مسیر خارج شود مستقیم به درون رودخانه کشکان سقوط میکند.
سرهنگ اسماعیلی یادآور شد: چندین مورد سقوط خودرو در رودخانه در شهرستان پلدختر اتفاق افتاده که حتی غواص برای نجات یا بیرون آوردن اجساد نبود و باید ساعتها منتظر ورود غواص از شهرستانهای دیگر میماندیم.
وی گفت: بنابر این در چنین شرایطی نارضایتیهایی نیز پیش میآید و باید اینگونه نقاط را اگر شده با خاکریز مهار کرد.
چند اکیپ راهداری در محور قدیم پلدختر- خرم آباد برای بازسازی نقاط کم عرض در حال فعالیت هستند
روح الله شریف زاده رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای پلدختر در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: محور پلدختر- خرم آباد پس از سیل به صورت موقت بازسازی و طرح مطالعه و بازسازی این محور از جهت احداث دیوار حایل در نقاط حادثه دیده انجام شده و درخواست اعتبار شده که در صورت تحقق این امر عملیات احداث دیوار آغاز میشود.
وی افزود: هم اکنون، چند اکیپ راهداری در محور پلدختر- خرم آباد برای بازسازی نقاط کم عرض در حال فعالیت هستند.
بازسازی ۷۰ درصد از پلهای آسیب دیده محور اصلی در منطقه «چول هول»
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای پلدختر گفت: راهداری برای ایجاد راه موقت «چم شهران» در حال ساخت عرشه پل موقت است که ۹۰ درصد آماده شده و تا یک ماه آینده نصب و تردد در آن برقرار میشود.
شریف زاده افزود: ۷۰ درصد از پلهای آسیب دیده محور اصلی در منطقه «چول هول» بازسازی شده و در این نقاط پنج دستگاه پل تعمیر و مرمت شده است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه تردد کامیون در محور پلدختر- خرم آباد پس از سیل مخرب ممنوع شده، تردد کامیونهای بومی در این محور مستلزم صدور مجوز از استان است.
به هر روی، ترمیم و بازسازی محورهای خسارت دیده در سیل لرستان به ویژه در شهرستان پلدختر نیازمند به همکاری دستگاههای مختلف و اختصاص اعتبارات ویژه است.
نظر شما